Hyundai i30 N Project C, serie limitată a sportivei coreene

Hyundai i30 N Project C este o ediţie limitată la 600 de unităţi realizată pe baza modelului I30 N, versiunea de 275 CP. Hyundai intenţionează să condimenteze astfel standul lor de la Frankfurt, dar până atunci ne lasă să admirăm primele fotografii ale unui prototip camuflat.

Hyundai i30 N Project C, serie limitată a sportivei coreene Hyundai i30 N Project C, serie limitată a sportivei coreene

Hyundai a prezentat primele imagini şi detalii ale seriei limitate i30 N Project C, care va debuta luna viitoare în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Maşina, care în primele imagini este camuflată, prezintă setări specifice şi elemente noi de design, obiectivul producătorului fiind acela de a pune accent pe plăcerea de a conduce şi pe impactul emoţional asupra conducătorului auto.

Hyundai i30 N Project C dispune de o structura mai uşoară decât cea a versiunii standard i30 N, la dezvoltare fiind utilizate materiale care au în componenţă fibra de carbon, o serie de elemente aerodinamice, dar şi anvelope de 19 inchi inspirate din motorsport. Hyundai nu dezvăluie care este exact diferenţa de masă faţă de modelul i30 N standard, care cântăreşte la gol 1.429 de kilograme.

Nu avem cifre semnificative pentru performanţele maşinii, dar vă reamintim că i30 N, cu 275 CP sub capotă reuşeşte să accelereze dela 0 la 100 km/h în 6,1 secunde, pentru a atinge o viteză maximă de 250 km/h. Probabil că vom vedea câteva zecimi de secundă în minus la prima cifră de mai sus, performanţă favorizată de caroseria mai uşoară, dar şi de aerodinamica îmbunătăţită.

Dacă vă întrebaţi, litera „C”, inscripţionată pe părţile laterale ale maşinii, aminteşte de “Zona C” din cadrul Centrului Global de Cercetare şi Dezvoltare Namyang al Hyundai din Coreea, circuit pe care sunt testate cele mai performante autovehicule.

Noul model va putea fi admirat în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt, ulterior modelul fiind disponibil exclusiv clienţilor europeni, 600 dintre aceştia, mai exact.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.