iAro Camarad: Jeep-ul românesc, refăcut din fiare vechi - VIDEO

După doi ani de muncă, un grup de studenţi din Iaşi a terminat treaba la proiectul numit iAro Camarad. Adică o maşină care se vrea a fi o reinterpretare modernă a legendarei maşini de teren româneşti.

iAro Camarad: Jeep-ul românesc, refăcut din fiare vechi - VIDEO iAro Camarad: Jeep-ul românesc, refăcut din fiare vechi - VIDEO

Câţiva studenţi de la Facultatea de Mecanică din Iaşi au avut un proiect de licenţă îndrăzneţ: să facă o versiune modernă a legendarului ARO. După doi ani de muncă, rezultatul e gata, iar numele este iAro Camarad.

Iniţial, maşina trebuia să arate ca un IMS gândit în anii 2000, dar studenţii au ajuns la concluzia că acea schiţă nu putea fi transpusă în realitate, aşa că au luat totul de la capăt, scrie Digi24.

În stânga e schiţa de la care s-a plecat, în dreapta e rezultatul la care s-a ajuns

La bază e un şasiu lung de ARO 24, în vreme ce panourile de caroserie au fost făcute de la zero de studenţi.

Interiorul e foarte departe de a fi gata, însă băieţii care au lucrat la maşină spun că următorul pas este să instaleze cadrane de bord cu afişaj digital şi să îmbrace scaunele în piele. Apoi, există planuri pentru realizarea unei caroserii cu patru uşi, fiindcă acest prim exemplar are doar două uşi.

VIDEO:

Sursă foto deschidere: 4tuning

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.