INCREDIBIL: a supravieţuit două luni în maşină, sub zăpadă!

S-a întâmplat în Suedia, unde salvatorii au rămas stupefiaţi când au găsit în viaţă un om captiv în maşină, sub zăpadă, care a supravieţuit... două luni! Cum a fost posibil?

INCREDIBIL: a supravieţuit două luni în maşină, sub zăpadă! INCREDIBIL: a supravieţuit două luni în maşină, sub zăpadă!

Conform autorităţilor din regiunea sudică a Suediei, omul a rămas înzpăpezit după Crăciun, pe un drum forestier de lângă oraşul Umea - deocamdată nu se ştiu motivele pentru care era singur în acea zonă izolată, nici de ce autorităţile nu au fost alarmate de rude sau prieteni cu privire la dispariţie.

Din fericire pentru suedez, la mijlocul lunii februarie doi aventurieri pe snowboarduri au ajuns în apropierea maşinii acoperite de zăpadă, unul dintre ei observând că movila ascundea, de fapt un vehicul. Nu mică le-a fost surpriza celor doi când, dezgropând puţin maşina pentru a se uita pe geam, au descoperit o persoană vie în habitaclu.

Au fost chemate de urgenţă echipaje de poliţie şi salvare, iar medicii sosiţi la faţa locului au constatat că omul era înzăpezit de circa 2 luni de zile. Rămâne un mister cum a putut supravieţui atâta timp izolat sub zăpadă, dat fiind că era privat atât de alimente, cât şi de căldură.

Totuşi, unii specialişti consideră că omul a fost salvat chiar de stratul gros de zăpadă, care a acţionat ca o pătură izolatoare, iar corpul uman se pare că ar fi intrat într-un fel de hibernare, ceea ce l-a ajutat pe suedez să supravieţuiască la limită (2 luni este considerată limita maximă de supravieţuire a unui om fără mâncare).

Rămâne, totuşi, un caz izolat foarte ciudat, deoarece, în general, specialiştii consideră că oamenii obişnuiţi nu pot rezista mai mult de o săptămână în maşină sub zăpadă, frigul şi foamea fiind principalii factori care duc la deces.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.