Industria auto din România a început bine 2019. Daimler măreşte producţia, iar Dacia atrage noi furnizori

Daimler va lansa în producţie o no­uă cutie de viteze în Ro­mâ­nia, iar Dacia are în plan să creas­că nu­mă­­rul furni­­zo­ri­lor lo­cali pentru o efi­cienţă mai mare a uzi­nei de la Mioveni, a cărei ex­pan­­siune a dema­rat deja.

Industria auto din România a început bine 2019. Daimler măreşte producţia, iar Dacia atrage noi furnizori Industria auto din România a început bine 2019. Daimler măreşte producţia, iar Dacia atrage noi furnizori

Daimler va lansa în producţie o no­uă cutie de viteze în Ro­mâ­nia, iar Dacia are în plan să creas­că nu­mă­­rul furni­­zo­ri­lor lo­cali pentru o efi­cienţă mai mare a uzi­nei de la Mioveni, a cărei ex­pan­­siune a dema­rat deja.  Mai mult, Ford a anun­ţat în 2018 faptul că anul aces­ta va investi încă 200 de milioane de euro la Craiova, unde va în­ce­pe producţia unui nou model, scrie Ziarul Financiar.

„Suntem în discuţie cu mai mulţi furnizori pentru a veni în Ro­mânia şi vrem să creştem în con­ti­nuare gradul de integrare. Acum, spre exemplu, avem un furnizor nou la Oradea. Cu cât ai mai mulţi furnizori local, cu atât eşti mai puternic şi industria este mai puternică. Trebuie să atragem cât mai mulţi, pentru Dacia, dar şi pentru Ford la Craiova“, a spus Christophe Dridi, directorul general al Auto­mo­bile Dacia.

Cea mai nouă investiţie anun­­ţată este cea a Sogefi Suspen­sions Eastern Europe, o companie din grupul Sogefi, parte a holdingului in­dustrial CIR, care va con­strui o fabrică de com­po­nente pentru sistemul de suspensii auto la Oradea, o investiţie totală de 255 de milioane de lei.

Compania a primit acordul pentru a beneficia de un ajutor de stat de 104 mil. lei pentru noua fabrică. Cei mai importanţi clienţi ai companiei italiene sunt Ford, Renault, grupul PSA (Peugeot-Citroën) şi grupul Fiat Chrysler.

Citeşte continuarea în Ziarul Financiar.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.