Informaţii oficiale şi preţul lui ID.3. Primul model complet electric bazat pe noua platformă Volkswagen

Autor: Marius Vișan 02 sept. 2019 Știri auto
Informaţii oficiale şi preţul lui ID.3. Primul model complet electric bazat pe noua platformă Volkswagen

În doar câteva zile, primul model din noua familie de maşini complet electrice, ID., îşi va sărbători premiera mondială la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt (IAA).

Mobilitatea electrică va fi subiectul cheie al standului de expoziţie Volkswagen de la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt (IAA) din acest an. Nu numai că ID.3 va fi expus vizitatorilor, diverse studii despre următoarele modele din familia ID vor fi disponibile publicului prezent. Aceste modele vor fi lansate la puţin timp după ID.3. La fel ca toate celelalte modele din familia ID., noul ID.3 este bazat pe noua matrice de acţionare electrică modulară (MEB), care a fost concepută special pentru consusul electric, asigurând şi un interior de maşină considerabil mai mare. 

După modelele Beetle şi Golf, noul ID. introduce cel de-al treilea capitol de importanţă strategică majoră pentru istoria brandului Volkswagen. La jumătatea lunii mai, Volkswagen s-a bucurat de o lansare de success, cu pre-rezervări pentru prima ediţie a ID.3, o ediţie specială, exclusivă, cu o selecţie fantastică de echipamente disponibile pentru accesorizarea maşinii. Ediţia a fost limitată la doar 30.000 de maşini.

Citeşte şi

În Baia Mare a început producerea unui nou model de camion – GALERIE FOTO

Uită ce ştiai despre sensul giratoriu: la Otopeni avem reguli noi

Un lucru cert este că orice problemă legată de eficienţa bateriilor este un subiect al trecutului când vine vorba de ID.3. Şi asta pentru că modelul ID.3 vine cu posibilitatea de a fi accesorizat cu una dintre cele trei baterii de dimensiuni diferite; o baterie mare (77 kWh cub2), o baterie medie (58 kWh cub) şi o baterie mică (45 kWh cub). În funcţie de bateria aleasă, maşina poate parcurge o distanţă cuprinsă între 330 şi până la 550 de kilometri (conform WLTP).

Datorită capacităţii sale excelente de încărcare, o autonomie de aproximativ 290 de kilometri poate fi reîncărcată în doar 30 de minute (la o capacitate de încărcare de 100 kW). De asemenea, Volkswagen va oferi garanţie pentru baterii timp de opt ani sau pentru 160.000 de kilometri.

Preţul de pornire al lui ID.3

Preţul de pornire pentru o maşină din seria ID.3 va fi sub valoarea de 30.000 EUR în Germania, acest lucru înseamnând că vorbim despre o adevărată democratizare a maşinilor electrice. Un alt beneficiu al primei maşini complet electrice de la Volkswagen este faptul că ID.3 va avea o amprentă de carbon neutră pe toată perioada folosirii, dacă deţinătorii îşi vor încărca în mod constant maşinile folosind energie regenerabilă.

Cu ID.3 nu va lipsi nici plăcerea de a conduce; odată ce ai călcat pedala, ID.3 va accelera extrem de rapid şi asta datorită tracţiunii pe roţile din spate şi a performanţelor motorului de 150 kW/ 204 CP.

Producţia modelului ID.3 urmează să înceapă aşa cum a fost planificată încă de la început, la sfârşitul anului 2019, primele maşini urmând să fie livrate până la jumătatea anului 2020.

Maşina nu este disponibilă deocamdată spre vânzare în Europa.

Imagini şi detalii despre noul Volkswagen Golf 8

Accident evitat la limită. Reflexele foarte bune l-au salvat pe şofer de la un dezastru – VIDEO

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide