Interzis fără cauciucuri de iarnă

Parlamentarii vor să introducă în Noul Codul Rutier obligativitatea echipării cu cauciucuri de iarnă a tuturor autovehiculelor.

VEZI AICI TOT CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE PNEURILE DE IARNĂ !

Dacă cu puţin timp în urmă va anunţam că cei de la drumururi intenţionează să introducă obligativitatea echipării cu cauciucuri de iarnă pentru transportatori, iată că inevitabilul s-a produs.

"Va fi interzisă circulaţia pe drumurile publice cu maşini neechipate corespunzător pentru sezonul rece. Sunt avute în vedere cauciucurile de iarnă, dar şi lanţurile sau materialele antiderapante." - a declarat pentru Gândul.info, comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Direcţiei de Poliţie Rutieră din IGP. În caz contrar, cei depistaţi fără echipament corespunzător va fi tras pe dreapta şi amendat.

În acest fel, cei de la Poliţia Rutieră vor să diminueze numărul de accidente cauzate de echiparea necorespunzătoare a maşinilor în sezonul rece, dar şi blocajele create tot din aceleaşi cauze. Una peste alta, măsura este salutată de vulcanizări şi service-uri. Se anunţă o perioadă benefică.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.