Invenţie românească: ochelarii care previn accidentele rutiere | VIDEO

Un clujean îngrijorat că numărul accidentelor ruteiere care se produc din cauza oboselii...

Invenţie românească: ochelarii care previn accidentele rutiere | VIDEO Invenţie românească: ochelarii care previn accidentele rutiere | VIDEO

 


Un clujean îngrijorat că numărul accidentelor ruteiere care se produc din cauza oboselii este într-o continuă creştere, a inventat nişte ochelari care îl atenţionează pe şofer oridecâteori acestea dă semne că ar adormi.

Ochelarilor le-au fost ataşaţi nişte senzori care înregistrează orice mişcare a pleoapei, iar şoferul obosit este trezit imediat de acest sistem.

„Am folosit un senzor optic care detectează mişcările pleoapelor, un microcontroller care gestionează datele achiziţionate de senzorul optic în vederea pornirii sau opririi motorului vibrant” a declarat Iulian Tudor Igna, pentru Digi24.ro

O altă funcţie înteligentă a acestor ochelari este că se pot conecta la softul maşinilor, iar când şoferul adoarme, senzorii încetinesc automat vehiculul.

Un prototip asemănător acestor ochelari există deja, însă preţul lui este mult prea ridicat (aproximativ 5000 de euro). Invenţia este foarte folositoare şoferilor profesionişti care conduc mult pe timpul nopţii.

Iulian a muncit la acest proiect aproximativ patru luni şi speră ca produsul să ajungă pe piaţă cât mai repede.

Cum funcţionează puteţi vedea în reportajul celor de la Digi24.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.