Investiţie de 570 milioane de dolari

Producătorul auto american Chrysler, care va fi preluat de fondul de investiţii Cerberus, intenţionează să investească 570 milioane de dolari pentru construcţia unei fabrici de motoare în oraşul Saltillo, din nordul Mexicului.

Investiţie de 570 milioane de dolari Investiţie de 570 milioane de dolari

Producţia la noua unitate, care va avea 485 de angajaţi, este programată să înceapă în 2009. Fabrica din Mexic va fi a doua unitate destinată producţiei noii familii de motoare Chrysler V6, cunoscute sub denumirea Phoenix. Motoarele vor fi produse, de asemenea, la o fabrică din Trenton, Michigan.

Investiţia anunţată de companie este parte a unui plan mai amplu de relansare şi restructurare, estimat la trei miliarde de dolari. DaimlerChrysler, compania-mamă a Chrylser, a anunţat recent că va vinde fondului de investiţii Cerberus 80,1% din capitalul Chrysler şi al unor firme aferente, într-o tranzacţie de 7,4 miliarde dolari (5,5 miliarde euro). Chrysler va controla 19,9% din titlurile noilor companii Chrysler Holding LLC şi Chrysler Corporation, care va produce şi vinde mărcile Chrysler, Dodge şi Jeep.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.