Jaguar în căutarea unei noi imagini

La Paris Jaguar va prezenta un concept car menit a previziona noua temă de design a viitoarelor modele britanice.

Jaguar în căutarea unei noi imagini Jaguar în căutarea unei noi imagini

În mai puţin de o lună, la salonul auto de la Paris, Jaguar va prezenta un concept pentru un model sport care va prefigura noua linie de design a modelelor britanice. Acest concept car are şi rolul de a celebra 75 de ani de existenţă a constructorului. Va fi un model cu dimensiuni similare unui XK Coupe, un model cu două locuri care în linii mari nu se va abate de la tradiţia formelor sculputale promovate în timp de Jaguar.

Acest proiect are ca sursă de inspiraţie succesul înregistrat de cei de la Porsche cu proiectul 918 prezentat la Geneva anul acesta. Spre deosebire de 918, acest concept Jaguar nu va ajunge în producţia de serie, doreşte doar să prefigureze designul viitoarelor modele Jaguar, primul produs al noii linii estetice fiind XK programat a fi lansat în 2012.

Apune o eră în designul Jaguar, o perioadă semnată Ian Callum şi care se laudă cu actuala generaţie XK, XF şi XJ. Ceea ce probabil va dispare de pe viitoarele modele britanice este celebra grilă frontală ovală inspirată de cea de la Jaguar E-Type. Cândva, Ian Callum afirma că acea grilă ovală este un element de design care poate fi uşor asimilat în linia unei limuzine sau a unui coupe fără a afecta proporţiile modelului. Viitoarele modele în schimb se pare că vor adopta o singură grilă în linia celei prezente la noul XJ.

Conceptul care va fi prezentat la Paris va prefigura şi evoluţiile tehnice ale modelelor britanice. Se pare că va fi un coupe hibrid, echipat cu un V6 supraalimentat şi o cutie cu automată cu 8 trepte, cutie la care inginerii de la Jaguar lucrează de ceva vreme.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.