Jaguar lucrează la un F-Type SVR cu peste 600 CP

Divizia de proiecte speciale Jaguar Land Rover ar vrea să pluseze peste actualul F-Type R cu o versiune şi mai puternică. Ce-ar putea fi rău în asta?

Jaguar lucrează la un F-Type SVR cu peste 600 CP Jaguar lucrează la un F-Type SVR cu peste 600 CP

Ultima dată când am auzit de Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations a fost legat de faptul că băieţii din acest departament special se vor ocupa de mentenanţa modelelor Land Rover clasice. Iar atunci când nu se ocupă de reîntinerirea bătrânilor, cei de la JLR SVO se întreabă oare cum ar putea să mai pună nişte putere în maşinile actuale, probabil. 

Pentru că altfel nu ne-am explica prezenţa acestei idei, dată de însuşi bossul diviziei, John Edwards (citat de Motor Trend): Jaguar F-Type ar putea primi o versiune SVR, cu peste 600 de cai-putere.

Dacă nu ştii de ce-ţi sună cunoscut acronimul SVR, lasă-ne să-ţi reamintim de Range Rover Sport SVR, SUV-ul care a profitat de relaşul Porsche pentru a stabili un record pe Nürburgring.

Project 7 a demonstrat deja că se pot scoate mai mult de 550 de cai-putere din V8-ul supraalimentat, de 5,0 litri, prezentându-se în faţa publicului cu 575 CP şi 680 Nm. Versiunea SVR - despre care nu se ştie dacă va fi disponibilă pentru ambele variante de caroserie - va fi capabilă să sprinteze 0-100 km/h în 3,8 secunde.

Pentru că încă nu avem imagini oficiale cu SVR, propun să ne delectăm cu imagini din colecţia actuală.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.