Japonia îşi face reţea de alimentare electrică

Autor: Silviu Draganescu 02 sept. 2008 Știri auto
Japonia îşi face reţea de alimentare electrică

Japonezii se aşteaptă ca începând cu anul viitor să fie puşi în faţa unei avalanşe de automobile electrice, care vor fi doar conectate la priză pentru a fi încărcate. Iar pentru ei în mod sigur iarna nu va fi ca vară. Pentru că sunt japonezi şi ştiu asta înainte să le experimenteze pe propria piele. Aşa că Tokyo Electric Power, unul din cei mai mari promotori japonezi în ceea ce priveşte automobilele electrice a venit deja cu un dispozitiv ce poate încărca o maşină cu suficientă energie electrică în 5 minute cât pentru o autonomie de 40 de km.

Dacă timpul de încărcare se dublează, atunci numărul de kilometri ce pot fi efectuaţi este de 60. Asta poate pentru un automobil convenţional nu poate părea mult, dar este suficient pentru o zi normală de trafic. Iar pentru că japonezii se gândesc la toate şi ştiu mai bine decât românii ce e eficienţa, nu fac toate aceste eforturi din motive filantropice. Ca în orice economie de piaţă, există nişte interese financiare în spatele acestui fenomen, firmele de energie electrică văzând în maşinile electrice un potenţial mare client pentru comercializarea de curent electric în timpul nopţii. Atunci când cererea este mai scăzută, preţul mai mic, dar care va creşte, iar curentul excedent va putea fi absorbit.

Dar şi oficialităţile japoneze sunt implicate direct în acest fenomen, prin diverse proiecte, unul dintre ele fiind în colaborare cu Nissan, care alături de Renault vrea să beneficieze de informaţiile acumulate în tot acest timp pentru introducerea pe scară largă a modelelor complet electrice încă din anul 2012.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide