Kia e-Soul 100% electric îşi face debutul european la Geneva – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 26 feb. 2019 Mașini electrice

Noul Kia e-Soul îşi face debutul european luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva. Aflat la a treia generaţie, crossover-ul Kia vine cu pachete de baterii de generaţie nouă care sunt cu până la 30% mai eficiente din punct de vedere energetic.

Aspectul exterior a fost îmbunătăţit cu lămpi cu lumini full-LED, integrate în partea superioară, care se întind pe lăţimea de 1.800 mm a automobilului. Barele de protecţie faţă şi spate şi o zonă solidă care înlocuieşte grila îi oferă o prezenţă fluentă şi aerodinamică. 

La interior, aspectul cabinei modelului e-Soul poate fi personalizat cu o gamă într-un singur ton sau în două tonuri de culori, la alegere fiind disponibilă tapiţeria din piele naturală sau material textil, în funcţie de piaţă sau de specificaţiile versiunii de echipare. Interiorul dispune de sistemul opţional de lumini ambientale Sound Mood Lighting, încărcător wireless situat la baza consolei centrale, scaune încălzite şi ventilate şi un sistem audio premium Harman Kardon. 

Şoferii au posibilitatea de a alege între sistemul de rulare cu autonomie mare de 64 kWh şi sistemul de rulare cu autonomie standard de 39.2 kWh. Performanţele de rulare sunt de asemenea îmbunătăţite, motoarele electrice oferind o putere substanţial mărită, cu un cuplu de 395 Nm – însemnând o creştere de 39%.

Autonomia pentru distanţe lungi oferită de pachetul de baterii de 64 kWh este furnizată de un motor electric de 150 kW (204 CP), ce permite modelului e-Soul să parcurgă până la 452 kilometri cu o singură încărcare conform ciclului combinat WLTP. 


Pachetul de baterii standard de 39.2 kWh oferă motorului electric o putere eficientă de 100 kW (136 CP). Cu un cuplu maxim de 395 Nm şi 23% mai multă putere faţă de modelul anterior Soul EV, eficienţa îmbunătăţită semnificativ a bateriei permite modelului e-Soul -echipat cu pachetul de baterii standard – să parcurgă până la 277 kilometri (172 mile) cu o singură încărcare. Eficienţa energiei este evaluată la 145 Wh/km (conform ciclului combinat WLTP), cu 30% mai eficient decât cel mai bine vândut automobil electric în Europa – devenind astfel unul dintre automobilele cu cel mai eficient consum de energie din lume.

Un încărcător rapid DC este oferit în dotarea standard a ambelor modele, permiţând opriri scurte pentru încărcare. Ambele pachete de baterii pot fi reîncărcate de la 20% la 80% în doar 42 de minute la o staţie de încărcare rapidă DC de 100 kW.

O gamă de sisteme de siguranţă active şi pasive sund disponibile. Enumerăm ADAS – Advanced Driver Assistance System, Forward Collision-avoidance Assist – FCA, sistemul de avertizare pericol coliziune în punctul mort (Blind-spot Collision Warning – BCW), Smart Cruise Control (SCC) cu sistemul Stop & Go şi sistemul de asistare a păstrării benzii de rulare (Lane Keeping Assist – LKA), precum şi sistemul de monitorizare şi avertizare atenţie şofer (Driver Attention Warning – DAW) şi sistemul de asistenţă a faza lungă (High Beam Assist – HBA). 

Construit în Coreea de Sud şi comercializat în Europa în această primăvară Noul e-Soul este produs la fabrica Kia din Gwangju, Coreea de Sud. Va fi comercializat începând cu sfârşitul primului trimestru al anului 2019, preţurile fiind anunţate aproape de data începerii vânzărilor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide