Lancia Delta şi Richard Gere

Fiat a reuşit să creeze doar valuri politice cu această reclamă, atrăgându-şi criticile guvernului chinez, deşi intenţia italienilor a fost să atragă, în cu totul alt sens, atenţia.

Toată polemica a pornit de la scenariul care îl înfăţişează pe cunoscutul actor Richard Gere făcând un drum de la Hollywood tocmai până în Tibet. Nimic extraordinar până aici, doar că Gere este cunoscut pentru părerile sale pro-tibetane şi China, ţară în care a fost diguzată,  a interpretat campania ca un afront din partea lumii occidentale. Problemele dintre China şi Tibet sunt binecunoscute, transmiterea acestei reclame în această ţară fiind considerată drept ofensatoare.

Dincolo de caracterul subliminal, evidenţiat de chinezi, reclama  nu se evidenţiază prin nimic special, nefiind prea convingătoare pentru publicul internaţional, mizând doar pe charisma actorului  american. Fiat până la urmă şi-a prezentat scuzele publice pentru acest episod.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.