Land Rover introduce capota invizibilă pe conceptul Discovery Vision

Land Rover Discovery Vision a ales un mod interesant prin care să adopte tehnologiile auto corespunzătoare secolului în care ne aflăm. Nu e vorba de propulsie full electrică sau de conducere autonomă, ci de capota "invizibilă".

Land Rover introduce capota invizibilă pe conceptul Discovery Vision Land Rover introduce capota invizibilă pe conceptul Discovery Vision

Discovery Vision Concept va fi prezent oficial de Land Rover la Salonul Auto de la New York, dar până atunci constructorul din Coventry dezvăluie un secret tehnologic ce va fi implementat pe prototip - capota invizibilă, sau mai bine zis, transparentă.

În caz că vă întrebaţi la ce bună o asemenea soluţie, iată ce spun oficialii Land Rover: "Pe măsură ce vehiculele noastre devin din ce în ce mai autonome şi capabile în off-road, ne vom asigura că şoferul are încredere în capacitatea maşinii de a continua deplasarea pe orice tip de teren. Devoltăm noi tehnologii, precum această capotă transparentă pentru a le oferi şoferilor o reproducere virtuală a mediului înconjurător care îi va ajuta să dea piept cu cea mai grea porţiune de drum off-road sau cu cele mai strâmte spaţii din parcările urbane", a declarat Dr. Wolfgang Epple, Director de Cercetare şi Tehnologie în cadrul Land Rover Jaguar.

Sună promiţător, dar cum funcţionează de fapt sistemul care permite conducătorului auto să vadă prin capotă? Practic, camerele video amplasate în grila frontală a maşinii înregistrează imaginile care sunt apoi transferate către un sistem HUD (Head-Up Display). Procesul creează o suprafaţă virtuală prin care şoferul poate vedea terenul de sub motor, pentru o mai bună anticipare şi evaluare a obstacolelor.

Pe lângă vizibilitatea de sub maşină, cel aflat la volan poate aborda pante cu înclinaţie foarte mare sau poate manevra vehiculul prin spaţii restrânse, pentru că ştie în permanenţă care este orientarea roţilor din faţă, spune constructorul.

Pentru o imagine mai clară asupra funcţionării sistemului, regăsiţi mai jos un scurt material video demonstrativ.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.