Lexus a făcut un hoverboard adevărat. Sau, mai pe româneşte, un skateboard care pluteşte în aer (VIDEO)

În filmul Back to the Future (Înapoi în viitor), Marty McFly foloseşte, la un moment dat, un hoverboard, adică un skateboard fără roţi care pluteşte în aer. Evident, pe vremea aceea era totul SF, dar acum s-a transformat în realitate, cu ajutorul celor de la Lexus.

Lexus a făcut un hoverboard adevărat. Sau, mai pe româneşte, un skateboard care pluteşte în aer (VIDEO) Lexus a făcut un hoverboard adevărat. Sau, mai pe româneşte, un skateboard care pluteşte în aer (VIDEO)

Lexus, marca premium a producătorului auto japonez Toyota, a făcut un hoverboard cât se poate de adevărat şi de funcţional, după ce a aruncat pe internet câteva teasere cu skateboardul fără roţi care pluteşte în aer.

Dar nu-ţi face speranţe că o să poţi zbura de colo-colo ca Marty McFly din Back to the Future, pentru că lucrurile sunt un pic mai complicate decât par în videoclipul oficial de prezentare de mai jos.

Pentru început, jucăria fără roţi funcţionează doar în parcuri de skateboard speciale, cu magneţi care creează un câmp magnetic în podea. Totodată, placa în sine încorporează două criostate, adică rezervoare umplute cu material superconductor, care trebuie răcite la -197 de grade Celsius pentru a-şi face treaba. Iar asta înseamnă că trebuie scufundate în azot lichid, operaţiune care are ca efect secundar emiterea aburului care se vede în videoclip.

Cu alte cuvinte, nu o să vedem hoverboarduri prea curând pe străzi, decât dacă străzile sunt făcute cu magneţi superputernici. Dar realitatea este că există, iar Lexus, alături de partenerii săi (IFW Dresda şi Evico GmbH), merită toate laudele.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.