Limuzină folosită de casele regale din Marea Britanie, Danemarca şi Suedia, utilizată de înalţii preoţi din România - VIDEO

Cel mai spectaculos model este un Daimler DS 420, cunoscut şi sub numele de limuzina Daimler.

Limuzină folosită de casele regale din Marea Britanie, Danemarca şi Suedia, utilizată de înalţii preoţi din România - VIDEO Limuzină folosită de casele regale din Marea Britanie, Danemarca şi Suedia, utilizată de înalţii preoţi din România - VIDEO


Potrivit obiectivdesuceava.ro, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi PS Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au ajuns cu maşini de lux, sâmbătă, la slujba de târnosire a Bisericii ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din comuna Baia, judeţul Suceava.

Cel mai spectaculos model este un Daimler DS 420, cunoscut şi sub numele de limuzina Daimler. Produsă între 1968 şi 1992 de Daimler Company Limited, a fost alegerea caselor regale din Marea Britanie, Danemarca şi Suedia. Deşi a fost scos din producţie în urmă cu peste 25 de ani, modelul Daimler DS420 este în continuare des utilizat de către hoteluri, dar şi la nunţi şi înmormântări.

Daimler DS420 era bazată pe platforma modelului Jaguar 420G, însă avea un ampatament mărit cu peste 500 de milimetri. Trei dintre cei şase pasageri pe care îi putea transporta în spate stăteau pe o banchetă despărţită de habitaclul şoferului printr-un geam. Ceilalţi trei pasageri puteau fi transportaţi pe locuri pliabile.

Limuzina era propulsată de un motor Jaguar cu şase cilindri în linie şi o capacitate de 4,2 litri. Greutatea ei depăsea 2,1 tone, având 5,74 metri lungime, 1,97 metri lăţime şi 1,61 metri înălţime.

Preotul Ioan Guşă de la biserica din Baia, judeţul Suceava, a spus că modelul Daimler DS420 ar fi fost pus la dispoziţia înalţilor ierarhi ordodocşi de către un localnic.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.