Liste de aşteptare pentru Dacia Duster în străinătate

Cererea mare de Dacia Duster în Franţa şi Germania face ca termenul de livrarea a SUV-ului românesc să fie cam acelaşi cu al unui supercar Lamborghini.

Liste de aşteptare pentru Dacia Duster în străinătate Liste de aşteptare pentru Dacia Duster în străinătate

Listele de aşteptare în Franţa sunt mai lungi decât se aştepta Dacia şi francezii care îşi comandă în această lună un Duster, riscă să îl primească de abia anul viitor. O situaţie similară este întâlnită şi în Germania, acolo unde nemţii au de aşteptat aproape la fel de mult pentru una bucată SUV românesc. Conform Turbo.fr, Dacia a produs de la începutul anului 17.300 unităţi, un volum insuficient pentru a satisface cererea actuală la export. Probabil şi accidentul feroviar în care un transport Dacia care avea destinaţia Franţa a contribuit la această stare de fapt.

Este o situaţie paradoxală, dar luna precedentă CEO-ul Lamborghini, Stephan Winkelmann, a declarat pentru Financial Times că fabricantul italian îşi va reduce perioada de livrare a supercar-urilor de la 1 an de zile, la şase luni. Această măsură are ca scop atragerea clienţilor de la mărcile concurente. În răspuns şi Ferrari a anunţat că îşi va reduce durata de fabricare şi livrare a unui supercar de la 24 de luni la 12 luni.

În comparaţia de mai sus nu trebuie să puneţi egal între SUV-ul Dacia şi produsele exclusivistelor mărci italiene, ci constructorul românesc ar trebui să înveţe din acţiunile lor pentru că ar putea pierde clienţi din cauza faptului că pentru un automobil de volum se aşteaptă ca pentru unul de nişă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.