Lotus Omnivore - Motor în doi timpi cu alcool

Britanicii de la Lotus vor dezvolta până anul viitor un motor ce va exploata la maxim capacităţile combustibilului pe bază de alcool.

Lotus Omnivore - Motor în doi timpi cu alcool Lotus Omnivore - Motor în doi timpi cu alcool

Problema principală a motoarelor de astăzi mixte, ce funcţionază şi cu alcool dar si cu benzină este ca sunt limitate de configuraţia necesară funcţionării cu cel din urmă carburant. Alcoolul beneficiază de caracteristici mai bune de combustie şi de aceea pentru a le exploata la maxim este nevoie de un motor dezvoltat exclusiv pentru mersul cu aşa ceva.

Acesta va fi gândit de inginerii de la Lotus, în colaborare cu Universitatea din Belfast şi Jaguar Cars şi va fi prezentat pentru prima oară ca un motor cu doi timpi cu un singur cilindru. Arhitectura motorului va prezenta un sistem inovator de variaţie a ratei de compresie combinat cu injecţia directă, rezultul fiind o îmbunătăţire considerabilă a economiei de combustibil.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.