Mahindra interesată de cumpărarea SsangYong

Indienii de la Mahindra şi-au anunţat interesul pentru achiziţia mărcii coreene SsangYong, suma vehiculată fiind în jur de 300-400 milioane de euro.

Mahindra interesată de cumpărarea SsangYong Mahindra interesată de cumpărarea SsangYong

La începutul anului, printre victimele crizei auto a fost anunţată şi firma coreeană SsangYong, în ciuda promisiunilor acţionarului majoritar, grupul chinez SAIC, de a scoate compania coreeană la liman.

Iată că ofertele de a prelua SsangYong nu sunt puţine, ridicându-se deja la un număr de 6 firme interesate. După ce Renault şi-a anunţat intenţia de a prelua SsangYong, se pare că mica firmă coreeană este curtată intens şi de indienii de la Mahindra - culmea, fost partener al lui Renault, cu care a produs Logan în India.

Mahindra a achiziţionat recent firma indiană Reva, iar acum se declară pregătită să preia şi SsangYong, considerând că integrarea mărcii coreene va fi în linie cu strategia de dezvoltare a grupului indian. Deocamdată, nu este vorba de un angajament serios, Mahindra fiind la rangul de negocieri.

Valoarea SsangYong este estimată la aproximativ 300-400 milioane de euro, destul de mult pentru ce oferă gama de modele, care se bazează în principal pe tehnică învechită Mercedes. Un alt punct sensibil al maşinilor SsangYong este designul discutabil, care nu şi-a câştigat prea mulţi adepţi, în ciuda unei politici de preţuri foarte atractivă pentru domeniul SUV şi crossover.

Dacă SsangYong îşi va găsi un nou proprietar, încă nu este clar, dar interesul pe care îl arată potenţialii investitori este de bun augur pentru coreeni.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.