Maserati GranTurismo S

Maserati a lansat modelul GranTurismo anul trecut la Salonul de la Geneva. În acest an, constructorul italian s-a prezentat la acelaşi salon, cu acelaşi model, dar cu un plus de sportivitate şi cu litera S pe post de sufix.

Maserati GranTurismo S la Geneva 2008Maserati Granturismo a impresionat prin linii şi forme în momentul apariţiei şi a strâns laude pe parcursul anului 2007 din partea presei auto din lumea întreagă. Din păcate, nu a fost considerată la fel de sportivă pe cât de bine arată. Maserati a aplecat urechea la vocile celor avizaţi şi au scos GranTurismo S, varianta cu mai mulţi cai gata să mulţumească tagma pasionaţilor de senzaţii sportive.

Faţă de GranTurismo standard cu 405 cai, S-ul are 440 de cai şi o nouă cutie de viteze, capabilă de treceri de la o treaptă la altă într-o zecime de secundă. Din sprintul de la 0 la 100 km/h noile îmbunătăţiri dinamice castrează 0,3 secunde, modelul atingând acum prima sută în 4,9 secunde.

Pentru ca bolidul să nu se transforme într-un morman de fiare, inginerii au dezvoltat, împreună cu Brembo, un nou sistem de frânare cu etrieri cu şase pistonaşe.

Aspectul exterior este subtil individualizat, având ca particularităţi evacuări ovale, praguri redesenate. Interiorul este garnisit cu piele Poltrona Frau şi Alcantara, pentru a reaminti celui aflat la volan că S-ul vine la mai sportiv, nu doar de la mai scump.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.