Maşinile diesel de generaţie veche ar putea dispărea din Europa

În 2018 au ajuns în România peste 4.500 de maşini electrice şi hibride

Maşinile diesel de generaţie veche ar putea dispărea din Europa Maşinile diesel de generaţie veche ar putea dispărea din Europa

Maşinile diesel de generaţie veche ar putea dispărea de pe drumurile din Europa. Schimbarea se observa deja şi în România. Anul trecut românii şi-au cumpărat mai multe maşini pe benzină, scrie Digi24.ro.

Pe de altă parte, şoferii români au devenit mai prietenoşi cu mediul înconjurător. Datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile arată că anul trecut s-a dublat numărul maşinilor electrice.

În total, în 2018 au ajuns în România peste 4.500 de maşini electrice şi hibride. Asta înseamnă aproape 3% din vânzările totale sunt maşini ecologice. Un procent prea mic totuşi. Aproape 40% dintre maşinile circulă pe străzile din România sunt pe motorină, multe dintre ele de generaţie veche, adică cel mult Euro 4.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.