Mazda prezintă o nouă tehnologie de siguranţă în trafic

Mazda propune un sistem unic în lume ce permite autoturismelor să comunice cu tramvaiele. Compania va începe testarea sistemului Advanced Safety Vehicle (AVS-5) pe drumurile publice din Japonia începând cu luna octombrie.

Mazda prezintă o nouă tehnologie de siguranţă în trafic Mazda prezintă o nouă tehnologie de siguranţă în trafic

Sistemul, primul de acest gen din lume, foloseşte pentru comunicare unde radio de 700Hz care permit autoturismelor şi tramvaielor să împartă diverse informaţii cum ar fi tipul şi locul unui vehicul, direcţia spre care se îndreaptă şi date despre sistemul de frânare şi de semnalizare. Autoturismul ASV-5 este echipat cu senzori ultraperformanţi şi cu camere care monitorizează împrejurimile şi urmăresc traseul pietonilor, marcajele ruriere, alte vehicule şi tramvaie.

Scopul acestor teste este să confirme abilitatea sistemului de comunicare de a preveni accidentele. Probele vor fi efectuate pe străzile din Hiroshima,unde tramvaiele transportă zilnic peste 150.000 de persoane, fiind, ca şi în multe oraşe europene, un mijloc vital de transport.

Tehnologia a fost dezvoltată de o echipă formată din specialişti Mazda, de la Universitatea din Tokyo, ai Companiei de Transport Feroviar Hiroshima şi de la Laboratorul Naţional pentru Siguranţa Traficului şi Mediului din Japonia.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.