Mazda va participa din nou la cursa de 24 de ore de la Le Mans

Mazda Motor Corporation va participa anul acesta din nou la cursa de 24 de ore de la Le Mans, pe care a câştigat-o în 1991 cu primul şi singurul autovehicul echipat cu motor rotativ care a participat la competiţie.

Mazda va participa din nou la cursa de 24 de ore de la Le Mans Mazda va participa din nou la cursa de 24 de ore de la Le Mans

Modelul Mazda RX-8 Hydrogen RE va fi prezent pentru o demonstraţie în cadrul evenimentului "Le Mans vers le future" (Le Mans în viitor).

Pentru a saluta victoria memorabilă din 1991, cel care va conduce modelul RX-8 va fi Yojiro Terada, un pilot veteran care a participat la 29 de curse de anduranţă la Le Mans, 16 dintre acestea alături de Mazda. Totodată acesta a făcut parte din echipa care a urcat pe podiumul cursei acum 19 ani.

Evenimentul "Le Mans în viitor" are loc pentru prima oară în cadrul cursei clasice, acesta urmând să prezinte mai multe modele care folosesc combustibili alternativi (electric, hibrid, gaz natural sau hidrogen). Mazda RX-8 Hydrogen RE este echipată cu un motor rotativ care funcţionează atât cu benzină, cât şi cu hidrogen, modelul fiind însă optimizat în mod special pentru combustia hidrogenului şi rularea fără emisii. Autovehiculul este disponibil în prezent prin leasing în Japonia şi Norvegia.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.