Mercedes-Benz pregăteşte un coupé rival pentru Audi TT şi BMW Seria 2 Coupé

Drumul viitoarei generaţii A-Class va fi deschis de un coupé / roadster numai bun de pus lângă Audi TT şi BMW Seria 2 Coupé. Detalii în cele ce urmează.

Mercedes-Benz pregăteşte un coupé rival pentru Audi TT şi BMW Seria 2 Coupé Mercedes-Benz pregăteşte un coupé rival pentru Audi TT şi BMW Seria 2 Coupé

Mercedes-Benz are în plan producerea unui coupé entry-level, bazat pe platforma viitoarei A-Class. Cu toate că deocamdată nu este nimic confirmat - ar trebui să apară în 2019, deci mai este timp - sursele Autocar Magazine au confirmat că Dr. Dieter Zetsche este un suporter înfocat al ideii de coupé entry-level Mercedes-Benz, unul care să concureze cu Audi TT şi BMW Seria 2 Coupé. 

În versiunea de top, modelul ar fi animat de motorul patru-în-linie, de 2,0 litri, pe care îl găsim pe AMG-urile compacte actuale. Doar că aici va avea în jur de 400 de cai-putere. Şi, evident, tracţiune integrală. Ajutat de o transmisie automată cu dublu-ambreiaj, ar sprinta 0-100 km/h în circa 4,5 secunde, şi până la o viteză (limitată electronic) de 250 km/h.

Pe lângă versiunea coupé, este aşteptat şi un roadster, cu un design inspirat de actualul AMG GT. Cu toate că, în cazul acesta, SLK nu şi-ar mai avea rostul, oficialii Mercedes-Benz au infirmat deocamdată teoria că acesta din urmă va fi scos din producţie. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.