Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive: cea mai rapidă maşină electrică de serie din lume

În urmă cu câţiva ani, Mercedes-Benz a promis că va lansa o versiune electrică a supercarului SLS AMG până la sfârşitul anului 2013. După ce au construit câteva prototipuri, germanii s-au ţinut de cuvânt şi au prezentat la Salonul Auto Paris 2012 versiunea de serie a modelului SLS AMG Electric Drive.

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive: cea mai rapidă maşină electrică de serie din lume Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive: cea mai rapidă maşină electrică de serie din lume

Versiunea de producţie a variantei electrice a modelului Mercedes-Benz SLS AMG a fost dezvăluită la Salonul Auto Paris 2012.

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, cum a fost denumit oficial, e cel mai rapid şi cel mai puternic vehicul electric de serie din istorie. E chiar mai puternic decât un SLS AMG GT cu motor termic, care are sub capotă un motor de 583 de cai putere. Destul de departe de fratele său electric, ale cărui patru motoare electrice dezvoltă o putere maximă combinată de 740 de cai putere şi un cuplu de 1.000 Nm.

Cu atâta putere, Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive ajunge de la zero până la 100 km/h în mai puţin de 3.9 secunde şi până la o viteză maximă limitată la 250 km/h.

Bateriile cântăresc 544 de kilograme şi dau o autonomie de aproximativ 240 de kilometri în regim mixt. Acestea se încarcă în mai mult de 20 de ore de la o priză normală de casă, însă oficialii Mercedes-Benz au spus că vor oferi o opţiune de încărcare rapidă.

La fel ca prototipurile de dinainte, versiunea de serie a modelului electric SLS AMG are patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată. Prin intermediul sistemului AMG Torque Dynamcs system, cuplul fiecărui motor poate fi controlat individual, ceea ce înseamnă că maşina ar trebui să aibă o ţinută de drum impecabilă.

Pentru a echilibra balansa greutăţii, înclinată de bateriile grele, cei de la Mercedes-Benz au folosit fibră de carbon pentru o mare parte din şasiul maşinii.

Deoarece vorbim despre o maşină electrică, care nu are motor termic şi, deci, nici sunetul produs de acesta, inginerii AMG au creat un sistem care reproduce sunete artificiale prin intermediul a 11 boxe.

Preţul pentru un Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive este de 420.000 de euro în Germania, ceea ce îl face cel mai scump model de stradă al mărcii germane.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.