Mercedes-Benz va construi un ”baby-SLS”, rival pentru Porsche 911

Şeful departamentului AMG, Christoph Jung, a confirmat zvonurile unui model sportiv Mercedes-Benz mai mic decât SLS, care va concura cu noul Porsche 911 sau cu viitorul Jaguar C-X16. Iată cum ar putea arăt ”baby-SLS”.

Mercedes-Benz va construi un ”baby-SLS”, rival pentru Porsche 911 Mercedes-Benz va construi un ”baby-SLS”, rival pentru Porsche 911

Deşi Mercedes-Benz nu duce lipsă de modele sportive, specialiştii departamentului AMG au considerat că e cazul să se gândească la un rival serios pentru Porsche 911 sau chiar pentru viitorul Jaguar C-X16.

Conform celor de la Auto Express, noul model, botezat deocamdată "baby-SLS", va fi un coupe cu două locuri şi va beneficia de un motor V8 - VEZI AICI RANDĂRILE.

Prin urmare, vorbim de un downsizing al lui Mercedes-Benz SLS AMG (supercar care s-a vândut în peste 5.000 de exemplare de la lansarea din 2009), dar s-ar putea ca noul model să nu preia ideea portierelor "gullwing". "Baby-SLS" ar trebui să ofere circa 500 CP, iar transmisia s-ar realiza la roţile spate, prin intermediul unei cutii automate cu 7 trepte şi dublu-ambreiaj.

Ca performanţe, ar trebui să ne aşteptăm la un demaraj 0-100 km/h de circa 4 secunde, iar viteza maximă va fi de aproape 300 km/h. Maşina va beneficia, însă, şi de tehnologii pentru reducerea consumului, cum ar fi sistem start&stop sau alte sisteme pentru sporirea eficienţei (nici o informaţie despre un eventual sistem de propulsie hibridă, cu un motor electric).

Dat fiind că Mercedes-Benz SLS AMG are un preţ în zona 200.000 euro, noul "baby-SLS" va avea un preţ de pornire de circa 80.000 euro, lansarea sa fiind prevăzută de-abia peste 3 ani. Evident, planurile includ şi o versiune roadster, a cărei sportivitate nu va risca să o transforme între-un rival pentru Mercedes-Benz SL.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.