Mitsubishi i-MiEV vine oficial în Europa

Mitsubishi i-MiEV, vehiculul 100% electric, va debuta oficial în Europa la Salonul Auto de la Paris din aceasta toamnă.

Mitsubishi i-MiEV vine oficial în Europa Mitsubishi i-MiEV vine oficial în Europa

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) va lansa versiunea europeană a vehiculului i-MiEV, 100% electric, la Salonul Auto de la Paris 2010 care va avea loc la Paris Expo - Porte de Versailles, în perioada 30 Septembrie - 17 Octombrie.

În standul Mitsubishi vor fi expuse 12 vehicule (din care doar 7 în ziua de presă):

· Noul crossover compact ASX echipat cu noul motor diesel 4N13 cu emisii reduse de la Mitsubishi, (model denumit RVR în Japonia);

· Modelul Lancer Sportback cu un propulsor de 1.8 DiD şi 150 CP (Galant Fortis Sportback în Japonia);

· Noul Outlander 2.2 litri DiD şi 177 CP, dotat cu inovativul motor (4N14) derivat din aceeaşi familie de propulsoare Diesel.

În ceea ce priveşte versiunea europeană a modelului electric i-MiEV, MMC plănuieşte să o introducă succesiv în 14 ţări (Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveţia, Marea Britanie) începând cu luna decembrie a acestui an şi continuând în restul Europei din anul fiscal 2011. În România modelul va fi disponibil începând cu luna martie a anului 2011.

Preţul acestei versiuni pentru Europa va diferi în funcţie de ţară şi va fi între 33,000 - 35,000 Euro. În funcţie de facilităţile guvernamentale preţul final poate fi sub 30.000 Euro.

În comparaţie cu versiunea pentru piaţa japoneză, cea europeană cuprinde următoarele caracteristici:

- un design nou pentru bara de protecţie faţă/spate în conformitate cu reglementările UE;

- confort îmbunătăţit;

- consola centrală redesenată.

În plus, siguranţa - atât cea activă, cât şi cea pasivă - a fost îmbunătăţită prin adăugarea sistemului de control electronic al stabilităţii (ASC - Active Stability Control), precum şi a airbag-urilor laterale şi de tip cortină, în toate echipările standard.

Pentru a sărbători cei 40 de ani de implicare Mitsubishi Motors în dezvoltarea electrică, pe un ecran aflat pe culoarul 8 al expoziţiei, va derula un film cu Mitsubishi Minicab electric din 1989. Acest film va fi vizionat pentru prima dată în Europa, parte din filmul moştenirii "Incredibila Colecţie".

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.