MOL România a înregistrat vânzări mai mari de motorină şi mai mici de benzină în primul semestru

MOL România a înregistrat vânzări mai mari de motorină şi mai mici de benzină în primul semestru

Autor: ProMotor acum 4 luni Știri

Grupul MOL şi-a anunţat rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului 2019. În primele şase luni, Grupul MOL a obţinut un rezultat EBITDA (profitul unei firme înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de 1,15 miliarde USD, ceea ce înseamnă exact jumătate din ţinta anuală orientativă pe anul 2019.

Vânzările retail ale MOL România au înregistrat o creştere pe segmentul motorină de 3,1%, ajungând la 262 kt în semestrul întâi. Vânzările retail de benzină au înregistrat o foarte usoară scădere de 1,3%, situându-se la 77 kt, în aceeasi perioadă de timp.

Rezultatul EBITDA înregistrat de segmentul Upstream a fost cu 10% mai scăzut în prima jumătate a anului 2019, de 553 milioane USD, creşterea volumelor nefiind suficientă pentru a compensa scăderea preţurilor la petrol şi gaze. Segmentul a rămas cel mai mare generator de flux de numerar liber al Grupului. Producţia zilnică medie de hidrocarburi a fost de 113,6 barili echivalent petrol pe zi (BEP), cu 4% mai mare faţă de anul precedent.

Rezultatul operaţional (Clean CCS EBITDA) al segmentului Downstream s-a ridicat la 403 milioane USD în prima jumătate a anului 2019, cu 18% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Evoluţiile macro substanţial mai slabe pe segmentul de rafinare au pus presiune pe EBITDA.

Rezultatul EBITDA (profitul unei firme înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) pe segmentul Consumer Services a continuat să crească într-un ritm de două cifre în monedele locale, susţinut de o constantă extindere dinamică a marjelor pe segmentele non-fuel şi carburanţi, ritm de creştere care a încetinit la 6% faţă de anul precedent, în USD, ajungând la 207 milioane USD în primele şase luni. Segmentul este încă susţinut de creşterea economică puternică din regiunea ECE, inclusiv de creşterea continuă de aproximativ 3% a pieţelor de carburanţi.

Segmentul Gas Midstream a atins un rezultat EBITDA de 89 milioane USD în prima jumătate a anului, cu 24% mai puţin faţă de primul semestru al anului trecut. În urma recentei achiziţii a interconexiunii de gaze naturale dintre Slovacia şi Ungaria, FGSZ (MOL Gas Midstream) devine singurul Operator de Sisteme de Transport (TSO) din Ungaria.

 

Tags:


Comentarii
Inchide