Motorpark România: circuit de VITEZĂ lângă Bucureşti!

Veşti bune pentru iubitorii de motorsport din România: vom avea primul circuit de viteză în sudul ţării! Oficialii Motorpark România anunţă începerea lucrărilor la primul circuit profesionist de viteză din România dedicat atât maşinilor cât şi motocicletelor

Motorpark România: circuit de VITEZĂ lângă Bucureşti! Motorpark România: circuit de VITEZĂ lângă Bucureşti!

Circuitul, denumit Motorpark România, va fi amplasat lângă comuna Adâncata, la mai puţin de 40 de kilometri de Bucureşti, pe DN Urziceni - Ploieşti. Este vorba de un circuit la un alt nivel faţă de ce există acum în ţară: 4.100 metri lungime, linie dreaptă de 700 de metri, lăţime de 12 metri şi o configuraţie care va permite desfăşurarea atât de curse moto cât şi auto.

Proiectul cuprinde toate utilităţile necesare unui circuit profesionist de auto-moto: centru de presş, centru medical, boxe la standarde de Formula 1, restaurant, benzinărie, service şi şcoală de pilotaj.

Lucrările încep din această lună şi se estimează că vor dura 2 ani, investiţia totală fiind de peste 7 milioane de euro, conform oficialilor. Având în vedere că este vorba de o iniţiativă privată, organizatorii Dunlop Romanian Superbike au decis deja să desfăşoare o etapă test pe acest circuit, programată deja pentru această toamnă. Mai mult, organizatorii DUNLOP RoSBK au încheiat deja un contract pentru următorii 3 ani cu Motorpark România, pentru că acesta este primul circuit din România care se ridică la standardele cerute de competiţiile profesioniste de motociclism viteză.

Putem spera, aşadar, că începând de anul viitor vom avea aici curse organizate în mod regulat, iar pe termen lung am putea visa şi la competiţii internaţionale din portofoliul FIA.

Vom reveni cu fotografii de la faţa locului!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.