Noua Honda Jazz: imagini şi informaţii oficiale

A treia generaţie Honda Jazz (Honda Fit pe anumite pieţe) a fost dezvăluită oficial de japonezii de la Honda. Noua Honda Jazz păstrează proporţiile de mini-MPV ale generaţiei precedente, dar vine cu un design ceva mai îndrăzneţ, asemănător cu hatchbackul Civic.

Noua Honda Jazz: imagini şi informaţii oficiale Noua Honda Jazz: imagini şi informaţii oficiale

Noua Honda Jazz a fost dezvăluită oficial de către niponii de la Honda. A treia generaţie a minimonovolumului păstrează proporţiile generaţiei precedente, dar vine cu un design mai îndrăzneţ, preluat de la hatchbackul Civic.

În interior, noua Honda Jazz (care se vinde sub numele de Honda Fit în anumite ţări) a fost restilizată complet şi vine cu noutăţi precum ecranul tactil central.

Potrivit oficialilor companiei japoneze, a treia generaţie Honda Jazz va fi pusă în vânzare, în Japonia, în septembrie 2013 şi va fi disponibilă cu o selecţie de două motoare pe benzină şi o variantă hibridă. Benzinarele sunt reprezentate de un propulsor de 1,3 litri care dezvoltă 100 CP şi unul de 1,5 litri care produce 132 CP, în timp ce varianta hibridă foloseşte un motor pe benzină de 1,5 litri cu ciclu Atkinson.

De altfel, Honda Jazz Hybrid este primul model care foloseşte noul sistem Honda Sport Hybrid Intelligent Dual Clutch Drive (i-DCD) pentru vehicule de mici dimensiuni. Mai pe româneşte, i-DCD combină o cutie de viteze cu şapte trepte şi ambreiaj dublu cu un motor electric şi o baterie litiu-ion. Cei de la Honda spun că acest sistem îmbunătăţeşte consumul de carburant cu aproximativ 35% în comparaţie cu sistemul Integrated Motor Assist (IMA) prezent pe Honda Civic Hybrid, de exemplu.

A treia generaţie Honda Jazz va fi pusă în vânzare în Japonia în septembrie 2013 şi va ajunge în Europa câteva luni mai târziu.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.