Nu mai suntem printre cele mai poluate ţări şi oraşe din Europa

Ne-am bătut cu douăzecişicinci de ţări

Nu mai suntem printre cele mai poluate ţări şi oraşe din Europa Nu mai suntem printre cele mai poluate ţări şi oraşe din Europa

De data asta, experţii britanici, nu specialiştii – cum încep ştirile de obicei -, au colectat date statistice pe 4 categorii pentru 25 de ţări din Uniunea Europeană. Cele 4 categorii au fost vârsta medie a maşinilor, numărul de maşini la mia de locuitori, procentul de maşini verzi şi alimentate cu alţi combustibili decât cei clasici (hibride, electrice, GPL şi GNC) şi gradul de poluare a aerului.

Cel mai mult, gradul de poluare îl influenţează parcul de maşini “expirat”, apoi prezenţa minimă în parc a maşinilor cu alt tip de alimentare în afara benzinei şi a motorinei.

Cele mai curate ţări din UE sunt Suedia, Irlanda şi Finlanda. Şi asta pentru că, în raport cu cele mai poluate ţări, plusează exact la numărul de maşini cu metodă alternativă de alimentare şi au mai puşine maşini vechi în trafic.

Pe locul I în topul celor mai poluate ţări din cauza traficului, e Cehia. Pe doi e Polonia, apoi vine Estonia. Ele sunt în clasa 1 de poluare, toate 3. România este în clasa a doua de poluare, pe locul 8.

În graficul de jos vedeţi exact în ce clasă de poluare se încadrează cele 25 analizate, din UE.

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.