O şoferiţă româncă a crezut că a scăpat de o amendă de parcare luată în Olanda, dar a avut o supriză neplăcută

Daniela P. a fost obligată printr-o decizie luată ...

O şoferiţă româncă a crezut că a scăpat de o amendă de parcare luată în Olanda, dar a avut o supriză neplăcută O şoferiţă româncă a crezut că a scăpat de o amendă de parcare luată în Olanda, dar a avut o supriză neplăcută

O româncă din Iaşi a fost dată în judecată de autorităţile olandeze pentru a-şi plăti o amendă pentru o parcare neregulamentară.

Daniela P. a fost obligată printr-o decizie luată de Judecătoria Iaşi, să achite amenda de 90 de euro imputată de autorităţile olandeze. Ea a ajuns în vizorul instituţiei de colectare a amenzilor după ce, în data de 16 august 2017, o instituţie din Olanda a găsit-o vinovată de încălcarea unei norme rutiere. 

„Fapta menţionată în certificatul prevăzut la art.4 din Decizia-cadru 2005/214/JAI constă în aceea că în data de 14.07.2017 «în calitate de şofer a parcat un vehicul într-o parcare în timp ce conform semnului de pe indicator sau a indicatorului din partea inferioară, vehiculul stă parcat cu alt scop decât cel indicat»“ (conform traducerii efectuate de autorităţile olandeze), se arată în motivarea Judecătoriei Iaşi.

Nu e singurul caz de acest gen înregistrat pe rolul instanţelor din Iaşi sau din alte judeţe. În ultimele luni, zeci de astfel de procese au fost deschise de instituţiile olandeze de colectare a amenzilor, alte dosare similare fiind deschise şi de către autorităţile din Germania.

Sursă: Adevărul.ro

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.