Pe circuit cu Nissan Leaf Nismo RC, maşina electrică de curse

Credeaţi că Nissan Leaf Nismo RC este doar un concept imobil? Japonezii le arată scepticilor că nu este nicidecum aşa şi scot maşina electrică de curse la câteva ture de circuit.

După ce a adunat cele mai importante trofee de "Maşina Anului" pe plan mondial, Nissan Leaf a fost prezentat, cu ocazia Salonului Auto New York 2011, şi sub forma unui concept de maşină electrică de competiţie, Nissan Leaf Nismo RC. Care nu a rămas doar la stadiul de showcar, ci şi-a început cariera pe circuit, deocamdată în faza de teste preliminare.

După cum declară Manaki Iwamoto, şeful departamentului sport Nissan, chiar dacă momentan nu există un regulament FIA pentru cursele de maşini electrice, Nissan Leaf Nismo RC a început un program de testare intensivă, pentru punerea la punct a detaliilor ţinând de creşterea performanţelor şi a fiabilităţii pe circuit.

Deocamdată, oficialii au în plan realizarea de show-uri de viteză şi slalom, prin care să demonstreze publicului larg capacitatea şi potenţialul sistemelor de propulsie strict electrice. Cum arată şi cum merge Nissan Leaf Nismo RC, vedeţi în clipul următor:

Nissan Leaf Nismo RC, masina electrica de curse in teste pe circuit de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.