Peste 70.000 de persoane au folosit Uber Green în Bucureşti

Uber prezintă câteva statistici la 1 an de la lansarea în Bucureşti a serviciului de ridesharing cu maşini 100% electrice, denumit Uber GREEN.

Peste 70.000 de persoane au folosit Uber Green în Bucureşti Peste 70.000 de persoane au folosit Uber Green în Bucureşti

Uber prezintă câteva statistici la 1 an de la lansarea în Bucureşti a serviciului de ridesharing cu maşini 100% electrice, denumit Uber GREEN.

● 72.619 de persoane au utilizat maşinile electrice din cadrul serviciului Uber Green, în primul an
● 536.128 km este distanţa totală a curselor efectuate cu maşinile electrice
● aproximativ 64 de tone de dioxid de carbon ar fi ajuns în atmosferă, dacă distanţa nu ar fi fost parcursă cu o maşină electrică*
● 69 de maşini electrice disponibile în aplicaţie (Renault Zoe, VW e-Golf, Kia Soul, BMW i3, Smart Forfour, VW e-up!), faţă de 20 de maşini cu cât a început proiectul pilot
● o maşină electrică ajunge la utilizatorii Uber, în medie, în 4 min şi 30 sec
● valoarea medie a unei curse cu o maşină electrică este de 20.03 Lei
● cea mai lungă cursă efectuată cu un Uber Green a fost de 170 km

*conform https://ec.europa.eu, o maşină obişnuită emite, în medie, 118.5 grame de CO2/km

Serviciul Uber Green cu maşini 100% electrice a fost lansat anul trecut alături de Eldrive. De atunci, alţi parteneri s-au alăturat proiectului şi au făcut posibilă triplarea numărului de maşini, printre care Volkswagen, 5 To Go, Banca Transilvania sau BCR.

Parteneriatul cel mai de impact a fost cel cu Volkswagen, prin care şoferii parteneri Uber au acces la preţuri şi reduceri competitive pentru modelul Volkswagen e-Golf. În prezent, peste 20% din maşinile Uber Green sunt modele electrice marca Volkswagen.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.