Piaţa asigurărilor auto este afectată de service-urile care fraudează sistemul

Confederaţia Opertorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) atrage atenţia cu privire la practicile incorecte existente la nivelul unor categorii de service-uri, în ceea ce priveşte dreptul şoferilor la o maşină de schimb, în caz de accident auto.

Piaţa asigurărilor auto este afectată de service-urile care fraudează sistemul Piaţa asigurărilor auto este afectată de service-urile care fraudează sistemul

„Avem multe semnale care arată frauda în acest domeniu de activitate. De multe ori şoferul păgubit nu beneficiază de maşină la schimb, chiar dacă service-ul a facturat-o către societatea de asigurare, spre decontare. În acelaşi timp, salutăm service-urile auto care demonstrează că pot efectua lucrări de calitate la preţuri corecte. Atragem atenţia, însă, că există riscul ca din cauza practicilor abuzive, cei aproximativ 6 milioane de consumatori din piaţa asigurărilor obligatorii să fie afectaţi printr-o eventuală creştere a tarifelor”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

COTAR transmite că unele service-uri auto încearcă să obţină un profit incorect, prin tarife foarte mari şi prin introducerea spre decontare a unor facturi nejustificate ca valoare, către companiile de asigurări, pentru plata maşinilor de schimb, în vederea compensării dreptului de folosinţă a autovehiculului avariat, iar aceste costuri nejustificate vor avea un impact negativ asupra preţului poliţelor de asigurare.

Sursă: Gandul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.