Planuri VW Grup

VW, un necunoscut în domeniul tot-teren, are un Touareg de succes. Marca eminamente sportivă Porsche e pe val datorită lui Cayenne. Audi are şi el Q7. Dar aceste SUV-uri nu sunt suficiente.

Planuri VW Grup Planuri VW Grup
După ce trio-ul grupului VW s-a impus în domeniul SUV-urilor de categorie grea, a venit rândul SUV-urilor compacte să fie luate cu asalt. VW a prezentat deja oficial iminentul Tiguan, iar Audi ne-a făcut o idee clară despre viitorul Q5 prin intermediul conceptului Cross Coupe Quattro.

În urma recentei oferte a lui Porsche de a prelua VW, se pare că planurile mărcii sportive din Stuttgart vor include şi un mini-Cayenne, bazat, după cum era de aşteptat, pe mecanica lui Tiguan. Din moment ce jumătate din producţia Porsche este reprezentată de Cayenne, mişcarea pare bine-venită din punct de vedere business, nou-venitul urmând a acoperi nişa SUV-urilor compacte sportive, care în acest moment are un singur reprezentant, BMW X3.

Şi, pentru că politica platformelor comune şi-a dovedit eficienţa, nici Seat nu va sta departe de tentantul domeniu SUV. Deşi planurile mărcii mamă VW pentru spanioli nu sunt îmbucurătoare (pentru următorii trei ani este prevăzută o reducere a numărului de angajaţi cu 10%), Seat va realiza în viitorul apropiat primul său SUV, bazat tot pe mecanica lui VW Tiguan. Acesta urmează a se situa tot în categoria SUV-urilor compacte sportive, dar în partea inferioară a ecartului de preţ.

Cu alte cuvinte, la sfârşitul primului deceniu din acest mileniu vom asista la o concurenţă acerbă în domeniul SUV-urilor compacte, dominată deocamdată de mărcile asiatice.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.