Poliţia din Australia a primit un super sedan german. Motorul V8 accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 15 iul. 2019 Știri auto

BMW Australia şi Poliţia din Statul Victoria au dezvăluit cea mai nouă maşină din flota rezervată monitorizării autostrăzilor – BMW M5 Competition.

Super sedanul german a fost echipat pentru a fi un vehicul de poliţie complet funcţional, acesta s-a alăturat celor câteva modele 530d sedan deja existente în parcul auto al poliţiei încă din 2018.

„Cu acest incredibil BMW care intră în serviciul celor de la Victoria Police, nivelul de performanţă a crescut semnificativ”, a declarat Vikram Pawah, CEO BMW Group Australia.

Caracteristicile principale ale noului BMW M5

Cea mai recentă versiune a motorului V8 de 4,4 litri, cu tehnologie M TwinPower Turbo, echipează noul BMW M5. O putere de 625 CP şi un cuplu maxim de 750 Nm garantează propulsia şi performanţele deosebite. Propulsorul V8 biturbo accelerează noul M5 de la 0 la 100 km/h în doar 3,3 secunde.

De transferul puterii se ocupă noua transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, care, împreună cu M xDrive, transferă în mod optim puterea motorului supraalimentat, capabil să urce în turaţii.

Cu  noul M5 debutează şi  sistemul de tracţiune integrală M xDrive, cu reglaj M specific. Agilă şi orientată spre spate, M xDrive transferă putere către puntea faţă doar atunci roţile spate ajung la limită şi este necesar un plus de tracţiune. În cazul în care conducătorul auto doreşte, se poate activa doar tracţiunea spate 2WD.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide