Ponta sugerează evitarea majorării pentru maşinile cu motoare mici

Veşti din ce în ce mai bune pentru proprietarii cu maşini ale căror motoare nu depăşesc 1.600 cmc: prim ministrul României doreşte evitarea majorării impozitului - acesta fiind unul dintre punctele noului Cod Fiscal propus.

Ponta sugerează evitarea majorării pentru maşinile cu motoare mici Ponta sugerează evitarea majorării pentru maşinile cu motoare mici

În seara de 11 iulie 2014, MEDIAFAX a prezentat proiectul noului Cod Fiscal, printre ale cărui modificări se numără şi cea a majorării impozitului pentru autoturisme. 

Conform proiectului, pentru proprietarii de maşini impozitul va creşte de la 8 la 20 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cmc inclusiv

Pentru motoarele cu capacitate cilindrică cuprinsă între 1.601 cmc şi 2000 cmc inclusiv, impozitul ar fi majorat de la 18 la 30 de lei pentru fiecare 200 cmc

În cazul motoarelor cuprinse între 2.001 cmc şi 2.600 cmc inclusiv, impozitul va scădea de la 72 la 60 de lei/200 cmc, motoarele mai mari de 2.600 cmc bucurându-se de acelaşi privilegiu. 

Maşinile de marfă, motocicletele, bărcile cu motor şi scuterele de apă vor fi, şi ele, influenţate de majorările de impozit. 

Într-un interviu acordat postului România TV, Ponta a sugerat că ar prefera ca maşinile cu motoare mici să fie scutite de modificările noului Cod Fiscal. „Discursul ăsta populist că să nu creştem nicio taxă, preşedintele de fiecare dată vrea să dăm mai mult undeva. Dăm mai mult dacă avem mai mult. Ideea e următoarea: sunt zone în care evident că vor creşte anumite taxe, sunt zone unde scad taxe (...) Şi eu am spus, eu fiind de stânga, am văzut că şi liberalii sunt de stânga ca şi mine, să nu se mărească nicio taxă la maşinile cu capacitate cilindrică mică. Asta e o măsură de stânga, să-i laşi pe cei cu maşini cu motoare mici, să nu mărească taxele. Ideea este însă că acum taxa anuală este de 15 euro, care este o taxă mică. O lăsăm aşa, e în regulă, sunt un guvern de stânga, mă sprijină liberalii care sunt tot de stânga, să impozităm doar pe cei cu maşini cu cilindree mai mari" a declarat acesta.

Ce părere aveţi de noua grilă de impozitare propusă? 

Sursa: Mediafax.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.