Porsche are un nou CEO

Una dintre primele măsuri instaurate de Volkswagen AG de la devenirea majoritar asupra Porsche a fost schimbarea CEO-ului existent cu unul de la VW.

Porsche are un nou CEO Porsche are un nou CEO

Fostul CEO Porsche, Michael Macht, nici nu a apucat să împlinească un an la conducere şi a primit vestea că din Octombrie 2010 va fi înlocuit. Cel care va prelua frâiele mărcii sportive este un veteran al Volkswagen, Matthias Müller. Practic între cei doi a fost un schimb de poziţii, Muller trecând în fruntea Porsche, în timp ce Macht va face parte din Consiliul de Administraţie al Volkswagen.

Matthias Müller în vârstă de 57 de ani a lucrat pentru VW Group în ultimii 33 de ani, perioadă în care a trecut de la departamentele de inginerie la management de produs. În prezent se ocupă de planificarea noilor modele în cadrul mărci germane. Mandatul său va începe de la 1 Octombrie 2010.

Ce înlocuit, Michael Macht, este ceva mai tânăr, având 49 de ani. El a venit la Porsche acum 20 de ani, fiind specialist în producerea motoarelor. Ulterior a devenit asistentul Preşedintelui Consiliului de Administraţie, iar în 1994 a devenit director la Porsche Consulting. Cariera sa înfloritoare a continuat cu numirea în consiliul Porsche Ag pe probleme de producţie şi logistică. De pe 23 Iulie 2009 a fost numit CEO Porsche ca un succesor al lui Wendelin Wiedeking.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.