Porsche compact?

Platforma lui VW Golf ar putea fi utilizată şi de Porsche, pentru un model de clasă compactă, care să rivalizeze cu BMW Seria 1, dar şi cu Audi A3.

Porsche compact? Porsche compact?
Perioada fastă prin care trece Porsche îi face pe oficiali să viseze departe. Şi, pentru că în segmentele superioare şi-au făcut deja planuri, acum este cazul să mai coboare nişte trepte, până în clasa compactă. După anunţarea unui frate mai mic al lui Cayenne, bazat pe platforma lui Tiguan, cei de la Porsche apelează din nou la banca de organe VW, mai exact la platforma viitorului Golf. Mai ales că Porsche are un cuvânt important de spus în cadrul concernului VAG, ca acţionar principal.

Autozeitung.de afirmă că, pe baza Golfului, Porsche intenţionează să construiască un hot-hatch, care să contracareze succesul lui BMW 130i. Viitorul Porsche compact, frate (prea?) bun cu următoarea generaţie a lui Audi A3, va avea motorizări cu puteri de până la 300 CP, urmând a beneficia cel mai probabil şi de motorizări diesel - un domeniu tabu pentru Porsche până acum. Preţurile vor fi exclusiviste, varianta de top urmând a depăşi 50.000 euro, adică preţul unui BMW 130i complet echipat. Nu există nici o informaţie despre mai multe variante de caroserie, pentru moment fiind sigură cea în trei uşi.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.