Porsche lansează primul prototip 918 Spyder

Porsche a anunţat de curând ca primul prototip 918 Spyder este gata de teste şi ne oferă câteva detalii despre viitorul supercar german.

Porsche lansează primul prototip 918 Spyder Porsche lansează primul prototip 918 Spyder

Producătorul din Stuttgart a anunţat de curând că primul 918 Spyder este complet funcţional şi este gata de testele premergătoare producţiei în serie. Porsche susţine că viitorul supercar va intra în producţia de serie la finalul anului viitor, iar primele maşini vor fi livrate la începutul lui 2014. Până atunci constructorul german va efectua testele necesare intrării în producţia de serie.

Wolfhang Hatz, membru în Consiliul de Dezvoltare şi Cercetare Porsche, susţine că 918 Spyder va fi o maşină extrem de sportivă, dar şi foarte eficientă. Porsche 918 Spyder este dotat cu un propulsor clasic şi două motoare electrice, unul pentru puntea spate şi unul pentru puntea faţă. Cele trei unităţi de putere produc un total de 770 CP, consumul de carburant fiind undeva în jurul valorii de trei litri la 100 km.

"Porsche 918 Spyderva fi o minune tehnologică" - afirmă Wolfgang Hatz. Caroseria supercar-ului german va fi construită din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) şi va dispune de elemente aerodinamice adaptive. Pe lângă sistemul de propulsie foarte performant, 918 Spyder va avea roţile spate directoare, lucru ce va îmbunătăţi considerabil manevrabilitatea modelului din Stuttgart. Preţul lui Porsche 918 Spyder se aşteaptă să fie undeva în jurul sumei de 800.000 euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.