Porsche Panamera şi în versiune hibrid

Porsche a confirmat faptul că va îşi va extinde gama de modele hibride urmând să Porsche Panamera Hibrid începând cu 2011.

Porsche Panamera şi în versiune hibrid Porsche Panamera şi în versiune hibrid

Porsche Cayenne S Hybrid este în prezent singurul Porsche produs în serie largă care beneficiază de propulsie hibridă. Nu pentru mult însă, pentru că germanii vor să vină cu aceeaşi soluţie şi pentru Porsche Panamera. Şi când spunem aceeaşi, ne referim la aceeaşi combinaţie, adică motorul V6 de 3.0 litri cuplat cu un motor electric.

În total cele două unităţi oferă 380 CP şi un cuplu de 580 Nm, motorul cu ardere internă contribuind cu 333 CP şi un cuplu de 440 Nm între 3.000 şi 5.250 rpm, iar unitatea electrică cu restul de 47 CP şi dezvoltă un cuplu de 300 Nm încă de la 1.150 rpm (atenţie, cuplul nu se însumează). În Cayenne această colaborare între termic şi electric este foarte interesantă, SUV-ul avem un consum mediu de 8,7 litri la 100 km şi atinge 100 km/h în 6,5 secunde.

Dacă luăm în considerare faptul că între Cayenne S şi Panamera S există o diferenţă de aproape jumătate de tonă, propulsia hibridă s-ar putea dovedi foarte tentantă din punct de vedere al performanţelor şi costurilor pentru limuzina Porsche. Deşi se preconiza ba că va veni în acelaşi timp cu versiunea V6, ba că va debuta la jumătatea lui 2010, oficialii au confirmat că 2011 va fi anul în care cel mai scump hibrid sportiv îşi va face intrarea.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.