Posesorii de Dacia 1300 şi 1100 se întâlnesc pe 10 mai la Braşov

Piaţa Sfatului din Braşov se va umple de automobile istorice Dacia, pe data de 10 mai, cu ocazia întâlnirii anuale Dacia Clasic, eveniment care reuneşte proprietari şi admiratori deopotrivă.

Posesorii de Dacia 1300 şi 1100 se întâlnesc pe 10 mai la Braşov Posesorii de Dacia 1300 şi 1100 se întâlnesc pe 10 mai la Braşov

Braşovul va deveni pentru o zi punctul de întâlnire al dacioţilor din toate colţurile ţării, însă prezenţa acestora va fi completată de pasionaţi şi proprietari din SUA, Marea Britanie şi Austria. 

Ediţia de anul acesta marchează 45 de ani de la fabricarea primei Dacia 1300 în ţara noastră, intrată în producţie în 1969, sub licenţă Renault 12. Momentul va fi sărbătorit de peste 50 de maşini, în mare parte Dacia 1300 şi Dacia 1100, cu caroserii impecabile şi motoare în stare perfectă de funcţionare.

Multe dintre modele sunt trecute de 40 de ani, însă nu-şi arată vârsta şi par proaspăt ieşite de pe porţile Uzinei de Autoturisme Piteşti. Iar faptul că o bună parte dintre posesorii maşinilor istorice sunt tineri, îndrăgostiţi de Dacia 1300 sau 1100 în copilărie, va garanta o atmosferă perfectă pe 10 mai, în Piaţa Sfatului din Braşov.

Mai mult, la eveniment vor fi expuse şi câteva modele istorice deosebite. Asfel, din mulţimea de maşini recondiţionate se vor evidenţia o Dacia 2000, model destinat cuplului Ceauşescu şi înalţilor demnitari comunişti. Modelul este fabricat în 1981 şi uimeşte cu dotări incredibile pentru România acelor vremuri - cutie de viteze automată, aer condiţionat, geamuri electrice şi pilot automat cu comenzi pe volan.

Violonistul român Remus Azoiţei îşi va aduce pe platformă, de la Londra, modelul rarisim Renault 12 cu volan pe partea dreaptă, iar fanii motorsportului vor putea admira un Renault 12 Gordini, model ce a echipat în anii '70 Lotul Naţional de Raliu al României. Modelul a fost fabricat în 1973 şi dispune de un motor de 185 CP.

Daciile se vor alinia în Piaţa Sfatului la ora 10:00 şi timp de trei ore şi jumătate, proprietarii lor le stau la dispoziţie tuturor vizitatorilor care vor să le afle povestea. La ora 1600, organizatorii au pregătit concursuri amuzante pentru testarea cunoştinţelor şi creativităţii şoferilor de Dacia. Programul complet este disponibil aici.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitaţi site-ul oficial Dacia Clasic.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.