Poziţia Autoitalia faţă de propunerile de modificare a Codului Fiscal

Autor: promoto.ro 08 apr. 2009 Știri auto
Poziţia Autoitalia faţă de propunerile de modificare a Codului Fiscal

Autoitalia Group, importator al mărcilor Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Infiniti, Honda Bikes, SsangYong şi Segway, sprijină punctul de vedere exprimat de domnul Brent Valmar, Directorul General al Porsche Romania, referitor la intenţia Guvernului de a introduce modificări în Codul Fiscal, care ar putea suprima importul de maşini noi şi ar favoriza importul de maşini uzate.

În acest sens, domnul Herbert Stein a declarat: "Cred că Guvernul ar trebui să acorde o mai mare atenţie controlului importului de maşini second hand, care, nu numai că nu aduc niciun venit la Buget, prin neplata de taxe şi impozite, dar generează mai multe maşini uzate, care înseamnă cheltuieli suplimentare pentru scoaterea lor de pe piaţa din România.

De asemena, vreau să precizez că importul de maşini, mai mult sau mai puţin uzate, fără a se plăti taxe şi/sau TVA, are ca rezultat imediat importul de piese de schimb care se plătesc în valută. Aceasta înseamnă de fapt un export de valută din România.

Mai mult decât atât, maşinile uzate importate se repară, de cele mai multe ori, în stradă, cu piese de schimb de calitate negarantată, de către service-uri "no name", neautorizate de importator sau de către RAR.  Acestea nu generează niciun profit către stat, spre deosebire de unităţile service autorizate de importatori şi de către RAR, care plătesc taxe, autorizaţii şi licenţe de funcţionare şi generează în mod constant locuri de muncă şi venituri la Bugetul de Stat."

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide