Probabil cel mai mic motor V8 din lume. VIDEO

Când spui V8 mintea îţi fuge automat către cilindree mare, zgomot infernal, maşini sport, muscle-cars şi SUV-uri. Acum imaginaţi-vă că puteţi ţine un asemenea motor în palmă, pentru că acest lucru este posibil.

Probabil cel mai mic motor V8 din lume. VIDEO Probabil cel mai mic motor V8 din lume. VIDEO

Utilizatorul Keith5700 a postat pe YouTube un videoclip cu motorul V8 în miniatură, aflat în "teste", ce poate concura la titlul de cel mai mic motor din lume cu un alt V8 de 0,1 litri, cu compresor mecanic.

Cu o cilindree de 48 cmc, motoraşul a fost construit "în casă", cu ajutorul unei maşini de frezat Bridgeport şi al unui strung manual, vechi de 95 de ani. Mini V8-ul este dotat cu demaror şi beneficiază de un sistem de injecţie electronică Megasquirt MS2, volantă din aliaj de tungsten şi este complet funcţional.

Un material video cu motorul în miniatură pus la treabă este disponibil mai jos.

Sursa: YouTube, hackday.com.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.