Protestul transportatorilor în Bucureşti. Reacţia UBER: „Vrem să colaborăm cu industria de taxi aşa cum facem în alte ţări”

Autor: ProMotor 17 apr. 2019 Știri auto
Protestul transportatorilor în Bucureşti. Reacţia UBER: „Vrem să colaborăm cu industria de taxi aşa cum facem în alte ţări”

Confederaţia Operatorilor şi Transportorilor Autorizaţi din România (COTAR) va protesta, miercuri, în Piaţa Victoriei, împotriva aprobării proiectului de lege privind activităţile de transport alternativ cu un vehicul cu şofer „VTS”, a declarat MEDIAFAX Eugen Costan, secretarul general al COTAR.

Membrii COTAR îşi continuă protestul început din martie şi cer Guvernului să ia măsuri pentru interzicerea pirateriei şi să excludă falşii transporturi de pe drumurile din România.

Maşinile vor începe să vină la 6:30 iar piaţa va fi eliberată la ora 18:00, a precizat seretarul general al confederaţiei transportatorilor.

Uber: Vrem să colaborăm cu industria de taxi aşa cum facem în alte ţări

Poziţia Uber privind protestul COTAR împotriva intenţiei Guvernului de a crea un cadru de reglementare şi pentru serviciile de ridesharing:

„Vrem să colaborăm cu industria de taxi aşa cum facem în alte ţări. De fapt, mulţi şoferi de taxi deja folosesc aplicaţia noastră. Însă nu vom fi niciodata de acord cu patronatele care se opun tehnologiei şi dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc şi aceste aplicaţii şi vor să aibă în continuare mai multe opţiuni de transport”, au declarat oficialii Uber Romania.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide