Randări: Skoda Joyster va fi bazată pe Volkswagen Scirocco

Britanicii de la AutoExpress ne dau primele informaţii despre viitorul hot-hatch Skoda, care a fost prefigurat încă din 2006 de conceptul Joyster şi care se pare că va fi bazat pe platforma lui Volkswagen Scirocco. Cu alte cuvinte, prima sportivă veritabilă Skoda?

Randări: Skoda Joyster va fi bazată pe Volkswagen Scirocco Randări: Skoda Joyster va fi bazată pe Volkswagen Scirocco

Vi se pare şocant că Volkswagen Scirocco va avea un văr mai accesibil, produs de Skoda? Nu ar trebui, dată fiind politica platformelor comune specifică grupului Volkswagen. Britanicii de la AutoExpress chiar încearcă să ne dea o idee cum va arăta noul coupe Skoda Joyster - vezi aici imaginile.

Conform surselor britanicilor, denumirea Joyster a fost deja înregistrată de oficialii Skoda pentru un model de serie, iar coupe-ul de faţă urmează să fie lansat chiar în cursul acestui an. Nu credem că vom fi martorii acestui lucru la Salonul Auto Geneva 2011, dar surpriza ar putea fi rezervată pentru toamna acestui an, la Frankfurt 2011.

Teoretic, modelul din randările britanicilor nu se depărtează prea mult de conceptul Skoda Joyster, prezentat la Salonul Auto Paris 2006, doar partea frontală fiind mai apropiată de stilul Octavia 2 facelift. Avem cunoscuta grilă Skoda, dar ceva mai aplatizată, faruri armonios integrate, precum şi un spoiler sportiv, cu o grilă de aer foarte generoasă şi ornament tip grilă împletită.

Spatele maşinii este foarte original, blocurile optice verticale continuându-se pe orizontală la baza lunetei hayonului, în timp ce evacuarea trapezoidală este plasată central. Forma laterală a suprafeţei vitrate îi conferă maşinii un aer puternic de dinamism, iar montanţii negri amintesc de ideea de carlingă de la Saab.

Gama de motorizări ar trebui să fie aceeaşi de la Volkswagen Scirocco, dar se pare că vârful de gamă va fi doar un turbo de 210 CP, pentru a nu ameninţa top-modelul Volkswagen Scirocco R. Ca preţuri, se estimează că Skoda Joyster va fi mai ieftină cu circa 5.000 euro faţă de Scirocco.

Voi ce credeţi?

VA AVEA SKODA JOYSTER SUCCES MAI MARE DECÂT VW SCIROCCO?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.