Razie printre taximetrişti şi şoferi de Uber în Capitală. Ce au găsit poliţiştii

Razie a poliţiei în rândul taximetrişitilor şi şoferilor de Uber în Capitală. Ce au putut găsi poliţiştii

Razie printre taximetrişti şi şoferi de Uber în Capitală. Ce au găsit poliţiştii Razie printre taximetrişti şi şoferi de Uber în Capitală. Ce au găsit poliţiştii

Poliţiştii au efectuat o razie sâmbătă noapte în Capitală, în rândul taximetriştilor şi a şoferilor de Uber, şi au depistat mai multe nereguli, fiind aplicate amenzi în valoare de 45.000 de lei. Au fost verificate 110 de maşini, iar mai multor şoferi le-a fost suspendat dreptul de a conduce, scrie Ziarul Financiar.

„S-a urmărit eliminarea activităţilor ilicite în domeniul taximetriei/transportului în regim de închiriere, verificarea deţinerii documentelor de transport de persoane în regim taxi/închiriere, verificarea stării tehnice, reducerea numărului de accidente rutiere şi impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane”, se arată într-un comunicat, transmis, duminică, de Brigada Rutieră.

Controlul a fost efectuat în noaptea de 15 spre 16 martie, iar potrivit sursei citate, au fost verificate peste 110 de autoturisme şi au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 45.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de transport public de persoane în regim de taxi/închiriere.

„Totodată, au fost identificaţi 4 conducători de autoturisme care efectuau transport public de persoane în regim de închiriere prin intermediul aplicaţiei Uber fără deţine copie conformă valabilă şi 2 conducători auto taxi fără autorizaţie taxi, în aceste situaţii dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi plăcuţelor cu numărul de înmatriculare”, se mai arată în comunicatul Brigăzii Rutiere.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.