Record de viteză pe uscat: 1000 mph

Acesta este recordul pe care vor să-l depăşească doi veterani din acest domeniu.

Record de viteză pe uscat: 1000 mph Record de viteză pe uscat: 1000 mph

Planurile sunt maretePentru atingerea unui asemenea obiectiv se va folosi o maşinărie pusă în mişcare de un motor cu pistoane ajutat de o turbină pentru ca în final forţa maximă să fie atinsă şi cu ajutorul unei rachete. Creaţia aceasta se anunţă ca o minune a tehnologiei şi va fi pusă la punct în cadrul proiectului susţinut de Andy Green şi Richard Noble, actualul, respectiv fostul deţinător al recordului de viteză pe uscat.

Grămada de materiale compozite are o masă de 6,4 tone, o lungime de 12,8 metri şi a fost concepută să atingă 1050 mph. Primul test va fi efectuat anul viitor, ţinta fiind de 800 de mph, puţin peste recordul actual de 763 mph. Un an mai târziu se va ataca pragul de 900 mph iar în 2011, dacă toate merg conform planului, bariera de 1600 de km/h va fi doborâtă.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.