Record mondial: Ferrari 250 GTO, vândut pentru 52 de milioane de dolari

Considerat de mulţi o Mona Lisa a maşinilor, Ferrari 250 GTO a reuşit să devină cea mai scumpă maşină vândută vreodată, după ce a fost adjudecată de un cumpărător misterios printr-o tranzacţie privată.

Record mondial: Ferrari 250 GTO, vândut pentru 52 de milioane de dolari Record mondial: Ferrari 250 GTO, vândut pentru 52 de milioane de dolari

Modelul Ferrari 250 GTO a fost produs între anii 1962 şi 1964, în doar 39 de exemplare, iar designul sportivei poartă semnăturile lui Giotto Bizzarrini şi Sergio Scaglietti. Forma finală a modelului a fost definitivată în tunelul aerodinamic, iar de propulsie se făcea responsabil un motor V12 ce dezvolta 300 CP.

Conform Bloomberg, maşina a fost vândută de Paul Pappalardo, un colecţionar din Connecticut, pentru suma de 52 de milioane de dolari (aproximativ 38 de milioane de euro). Astfel, maşina devine cel mai scump model vândut până în prezent, şi reuşeşte să bată recordul deţinut tot de un 250 GTO, produs pentru pilotul britanic Stirling Moss şi vândut cu 35 de milioane de dolari.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.